Historien bag Klinikker.dk

I februar måned 2015 gik Jakob Wolff og Peter Stegger deres ugentlige tur rundt om søerne i København. Det egentlige formål med turen var primært en blanding af frisk luft og gamle historier fra sønderjylland, hvor de begge var opvokset. På denne tur i februar adskilte samtaleemnet sig væsentligt fra de ellers lettere tomme snakke.

Peter, som dengang studerede fysioterapi var i gang med en tværfaglig opgave med særlig fokus på digitalisering af sundhedssystemet, og var frustreret over hvor svært det var for sundhedsprofessionelle at formidle deres brugbare viden ud til patienter digitalt. Problemet bundede i, at mange sundhedsprofessionelle ganske enkelt ikke havde kompetencerne til at varetage digitale løsninger til gavn for deres patienter, og derfor ofte endte med at betale for dyre løsninger, som de efterfølgende ikke selv kunne håndtere, og som patienterne ikke fandt brugervenlige. Jakob havde på daværende tidspunkt erfaring fra CBS og egen virksomhed, og erkendte at det omtalte problem var noget, som der skulle findes en bedre løsning på.

De følgende måneder gik med, at undersøge hverdags problemerne for både patienter og sundhedsprofessionelle med særligt fokus på digitalisering. Patienterne gav udtryk for, at det var svært overhovedet at finde en relevant behandler online, og de sundhedsprofessionelle gav udtryk for, at det var svært at skabe en online tilstedeværelse som de selv kunne administrere efter behov, samtidig med at de ikke vidste hvor og hvordan de skulle præsenteres for relevante patienter.

Der begyndte at tegne sig et billede af flere fælles digitale problemstillinger i sundhedssystemet. Problemstillinger som krævede stærke tekniske kompetencer for at løse, og som behøvede væsentligt flere involverede parter.

Hen mod sommeren blev Bo Sebastian Hansen og Jonas Lomholdt, med stor erfaring inden for IT og teknologi en del af teamet og Klinikker.dk blev en realitet. I første omgang udviklede holdet en beta-version udelukkende til brug i Frederiksberg kommune, for at se, om det i realiteten var noget, som folk ville få gavn af. Efter blot 2 måneder havde mere end 55 % af hele Frederiksbergs sundhedsprofessionelle klinikker tilmeldt sig, og tallene for besøgende patienter var støt stigende.

I dag opererer Klinikker.dk i hele Danmark, og visionen er enkel - Vi ønsker at gøre det lettere at være klinik og patient i den digitale tidsalder.

33%

Af danske patienter finder deres behandler online

2845

Behandlere på Klinikker.dk