Kiropraktor

Akuttid

Pris
Tilskud
Faciliteter
Køn

En Kiropraktor er en sundhedsprofessionel med speciale i funktionsforstyrrelser. Behandling foregår med korrektion af led og muskler i kroppen uden yderligere brug af medicin.

Har du en stresset og travl hverdag kan det oftest føre til anspændthed og smerter. Musklerne i kroppen kan derfor blive spændte og ledende i kroppen kan blive stive. Dette gør at kroppens generelle funktioner af de nerver, der går ud fra rygsøjlen ikke fungerer optimalt. Derved kan personer komme ind i en dårlig daglig rytme, som blot forstærker kroppens nedsatte funktioner. En kiropraktor kan hjælpe med at løsne anspændtheden og derved hjælpe dig med at få forøget din livskvalitet.

En kiropraktor forsøger i første omgang at finde til funktionsforstyrrelserne og hvordan disse funktionsforstyrrelser har udviklet sig. Herefter stilles en diagnose ud fra personlige spørgsmål om tidligere sygdomme, skader, arbejde og tidligere behandlinger. Dette gøres for at få et fuldt overblik over patientens historik for at kunne give den bedst mulige behandling ud fra den enkelte patients tidligere historik

En kiropraktors arbejdsopgaver minder meget om fysioterapeutens.

Kiropraktorer differentier sig dog alligevel fra fysioterapien, da deres behandling ofte er rettet mod at øge frigørelsen i et led, som er låst i en forkert position.

Ud over led frigørelse, benytter kiropraktorer sig også af udstræknings teknikker og massage, hvis der ikke er behov for at knække ledet på plads.

Du vil ofte se, at en fysioterapeut har taget en efteruddannelse i et speciale. Der findes specialister inden for børnefysioterapi, idrætsfysioterapi, neuro fysioterapi, hjerte-og lunge fysioterapi, psykiatri og psykosomatik, sundhedsfremmende og forebyggelse og rehabilitering.

Vi har listet nogle behandlingsområder ned;

  • Akutte nakkehold

  • Forstuvede ankler

  • Tennisalbuer

  • Akutte lændehold

  • Andre relaterede rygproblematikker, heriblandt diskusprolapser.

Kiropraktorer arbejder typisk på hospitaler og hos private klinikker.

Map